Visuell kunst - June-Malin Birkely Pedersen

Digital mediedesign, opptak til 2. studieår

Notodden - Heltid

Du som har generell studiekompetanse og har fullført og bestått årsenhet i digital mediedesign eller tilsvarende kan søke deg direkte til andre året i bachelorløpet.

 • Søknadsfrist: Ledig plass, søk nå
Ledig plass, søk nå

Studieinformasjon

 • Studiested: Notodden
 • Studienivå: Bachelor
 • Progresjon: Heltid
 • Studieretning: Opptak til 2. studieår, digital mediedesign
 • Oppstart: Høst 2024
 • Studieopplegg: Nett- og samlingsbasert
 • Studiepoeng: 120
 • Søknadsfrist: Ledig plass, søk nå
 • Søkekode: 6528
 • Antall semester: 4
 • Undervisningsspråk: Norsk
Vis flere keyboard_arrow_down keyboard_arrow_up

Hvorfor digital mediedesign?

Med studieretningen digital mediedesign lærer du hvilken rolle digital design spiller i arbeidslivet. Her får du innsikt i alt fra design- og spillbransjen til forlag og mediebedrifter. Samtidig lærer du hvordan god design kan bidra til å løse komplekse problemer og utfordringer i samfunnet vårt.

Hva slags jobb får du?

Som student på studieretningen digital mediedesign vil du blant annet bli kvalifisert til å jobbe som interaksjonsdesigner (UX) og med annet designrelatert arbeid i både byråer, startup-team, utviklermiljøer, forlag, konsulentselskaper og medieselskaper. Du vil være med på å dekke det økende behovet for interaksjonsdesignere (UX-/UI-designere med flere) i samfunnet i dag. 

Dette lærer du på digital mediedesign

Med fordypning i digital mediedesign vil du utforske og lære mer om en rekke medier og uttrykksformer – fra foto, grafisk design, 3D, apper og interaksjonsdesign til film og animasjon. Du vil jobbe med ulike visuelle uttrykk i digitale medier samt visuell grammatikk og design- og formalestetiske prinsipper i ulike format. I tillegg vil du lære hvordan du kan bruke kompetansen din til å løse komplekse utfordringer i samfunnet.

Undervisning

Studieretningen digital mediedesign er nett- og samlingsbasert. Nettundervisningen vil primært bestå av sanntidsundervisning, felles samlinger og veiledning. På campus Notodden har vi lang erfaring med nettundervisning og har god infrastruktur, avansert utstyr og praktiske støttefunksjoner. Vi strekker oss langt for å gi alle studentene tett oppfølgning og samtidig å skape et godt læringsmiljø for deg som er nettstudent. På samlinger vil du bli kjent med og jobbe sammen med de andre studentene på studieprogrammet.

 

 

Samlinger

 • Samling på Notodden: uke 36 (høst 2024) og uke 11 (vår 2025)

Undervisningen legges opp slik:

 • Nettundervisning i sanntid uke 34-41: Mandager, tirsdager og torsdager kl. 09.15-14.00
 • Nettundervisning i sanntid uke 42-50: Mandager og torsdager kl. 09.15-15.00

Med forbehold om endringer.

 

Hvorfor bachelor i kunst og design?

Dagens samfunn har behov for kreative og skapende evner. Du velger å fordype deg innen en av studieretningene:

Med en bachelor i kunst og design kan du være med på å møte samfunnsaktuelle utfordringer og bli en del av et spennende fagmiljø hvor skaperglede, samfunnsdeltakelse, empati og bærekraftforståelse står sentralt.

Skulpturer 2021

Studentarbeid leire på mose

Humlekasse

Student modellerer en hund i leire

Student planlegger og tester

pensler

forskning på natur

Utstilling med hengekøye

hval i tre

Utstilling Store Galleri

Utstilling av studentarbeider

 

 

 

Sjekk også ut instagram-kontoen vår.

 

Kontakt med arbeidslivet

 

 

 

Gjennom studiet vil du møte undervisere og veiledere fra næringslivet, og jobbe med prosjektoppgaver direkte relatert til samfunnsaktuelle problemstillinger. I forbindelse med utvikling av din egen kunst- og designfaglige virksomhet, vil du få muligheten til å motta veiledning av og hospitere hos profesjonelle aktører i næringslivet.

 

 

 

Dette lærer du

Under studiet vil du jobbe med en praktisk og teoretisk tilnærming til analoge og digitale materialer, verktøy og teknikker. Du vil lære kunst- og designmetodikk gjennom praktiske læreprosesser som tar utgangspunkt i samfunnsaktuelle temaer og i tverrfaglige prosjekter med de øvrige studieretningene.

Under studiet vil du bygge deg opp erfaring gjennom å skape din egen kunst- og designfaglige virksomhet innen et valgt område i fagfeltet. 

Læringsaktiviteter vil bestå av blant annet:

 • prosjektarbeid
 • forelesninger
 • demonstrasjoner
 • praktiske øvelser
 • selvstendig arbeid i verkstedet
 • teoristudier
 • gruppearbeid
 • dialog og drøfting
 • arbeid med ulike dokumentasjons- og formidlingsformer

Hos oss blir du en del av et læringsfellesskap hvor studenter, undervisere og forskere samarbeider tett.

Sosialt studentmiljø

Studentmiljøet på Notodden er preget av skaperglede, og du vil fort merke at studentene er på hils på tvers studieretningene. 

Gjennom studiet settes din individuelle og spesialiserende kompetanse i samspill med forskjellige kompetanser hos medstudenter, undervisere og forskere i et skapende fellesskap.

På campus Notodden kan du ta del i en aktiv, variert og inkluderende studiehverdag. Hos oss er alle velkomne! Les mer om livet som student på Notodden .

 

Videre utdanningsmuligheter

Etter bachelorstudiet har du mulighet til å studere videre på:

Studiet gir mulighet til å søke opptak til andre masterprogram på norske og internasjonale institusjoner og kan være første skritt i en forskerutdanning. Videre kan du søke vår ph.d. i Kulturstudier.

Skaff deg internasjonal erfaring

Du kan ta deler av Kunst og design i utlandet. Å studere eller ta praksis i utlandet kan gi deg mulighet til å utvide din internasjonale kompetanse, språkferdigheter, personlige egenskaper og omstillingsevne. Det kan også gjøre deg mer attraktiv på arbeidsmarkedet. Vi har avtaler med utenlandske universiteter, høyskoler og praksisinstitusjoner tilpasset ditt studium.

Opptakskrav

 • Generell studiekompetanse

  Generell studiekompetanse

+ bestått årsenhet i digital mediedesign eller tilsvarende.

Poenggrenser ved forrige opptak:

Alle kvalifiserte fikk plass

Har du spørsmål?

Flere av våre tilsvarende studietilbud

Studiested
Studieopplegg info

Hvor og hvordan undervisning gjennomføres i studiet.

Progresjon info

Forventet framdrift i studiet. Heltid er studier med full studieprogresjon (60 studiepoeng per år, 30 studiepoeng per semester). Deltid er studier med mindre enn full studieprogresjon (færre enn 60 studiepoeng per år eller 30 studiepoeng per semester).

Oppstart
Semester
Notodden
Nett- og samlingsbasert
Heltid
Høst 2024
Notodden
På campus
Heltid
Høst 2024
Notodden
På campus
Heltid
Høst 2024
Notodden
På campus
Heltid
Høst 2024
Notodden
På campus
Heltid
Høst 2024