Studier Finn studier Videreutdanning Søknad og opptak Studie- og emneplaner Utveksling til utlandet Praksis Vi hjelper deg med studievalget Studiestart Utdanning med lønn Studentliv Livet som student Bolig og velferd Muligheter under studiene Tilrettelegging og studentstøtte Forskning Forskningsgrupper og senter Barnehage, skole og høyere utdanning Friluftsliv, idrett og kroppsøving Helse og velferd Humanistiske fag Kunstnerisk utviklingsarbeid Maritim virksomhet Natur, helse og miljø Naturvitenskap Synsvitenskap Teknologi Tradisjonskunst og praktisk- estetiske fag Økonomi, ledelse og regulering Oppdragsforskning Doktorgradsutdanning Våre ph.d.-utdanninger Ph.d.-handbok Stipendiatsiden Disputaser Doktorkreering Industriforskerskolen i komplekse systemer Strategiske forskningsområder Demokrati, samfunnsorganisering og styring Energi, klima og miljø Fremtidens helse og velferdstjenester Oppvekst, tilhørighet og livsmestring Regional verdiskapning Forskningsformidling Lørdagsuniversitetet Forskingsdagane Forskningsforedrag på bestilling Forskningstimen Prosjekter Prosjekter finansiert av Forskningsrådet Fremragende sentre EU-finansierte forsknings- og innovasjonsprosjekter Andre prosjekter Internasjonale utdanningsprosjekter Ekspertliste FoUI-eksperter Publisert forskning Om USN Organisering Organisasjonskart Leiinga Styret Råd, utval og ombod Fakultet Strategi og visjon Biblioteket IT-tjenester Brukerveiledninger Kvalitetssystemet Rutiner og arbeidsbeskrivelser Si ifra Regelverk Beredskap og krisehandsaming Campusene Ledige stillinger Kontakt oss Tilsette Presse Toppledelse Ekspertliste Samarbeid med oss Campusene favorite_border

Mine studier

  • Beklager, her gikk noe galt. Vi har problemer med favorittmarkeringer for øyeblikket.
en favorite_border Meny close

Campusene våre

USN har åtte campuser som ligger i hjertet av Norge, fra snørike fjelltopper til solrik skjærgård.

Hvit stedsikon
Bø, Drammen, Kongsberg, Notodden, Porsgrunn, Rauland, Ringerike og Vestfold
Studenter på campus

Fra by til bygd

Våre åtte campuser har et stort mangfold, fra by til bygd og fra kyst til innland. Fellesnevneren er at studiestedene er litt mindre, noe som gir et nært forhold både til andre studenter og foreleserne dine. I tillegg er det som regel billigere studentboliger i de litt mindre by(gd)ene. 

Campusene er strategisk plassert i nærheten av næringsliv, industri, sykehus, skoler og barnehager. Et tett samarbeid med næringslivet sørger for at svært mange av våre studenter kan få en fot innenfor arbeidslivet allerede under studiene.

Kart over campusene våre

I hjertet av Telemark pulserer studentlivet som få andre steder i landet. Campus Bø er for mange den perfekte plassen å kombinere studier med det sosiale liv. Her kan du velge mellom studier innen økonomi og ledelse, IT, natur og miljø, friluftsliv, idrett, kulturledelse, språk, historie og forfatterstudium.

Rauland

Rauland er et studiested fylt med lidenskap, inspirasjon og et unikt studentmiljø. Her kan du studere folkemusikk eller folkekunst, maskinstrikking og instrumentmaking.

Porsgrunn

I en av Sørøst-Norges største byregioner kan du leve et idyllisk studentliv nær skjærgården. I Porsgrunn kan du bli ingeniør, barnevernspedagog, sykepleier og vernepleier. Du kan også utdanne deg til å bli lærer eller barnehagelærer.

Notodden

Blant vakker natur og historisk grunn finner du campus Notodden og et imøtekommende studentmiljø. Her kan du bli lærer og barnehagelærer. Design, kunst, språk og kroppsøving er andre fagområder du kan studere her.

Kongsberg

I Norges eldste industriby samles unge mennesker fra hele landet for å ta fatt på en studenttilværelse omgitt av vill natur og høyteknologiske bedrifter. Her kan du utdanne deg til optiker eller ingeniør. I tillegg kan du studere arkitektonisk lysdesign og økonomi og ledelse.

Ringerike

Med egen studentkro på campus, eget studentsamfunn, eget studentidrettslag og flere studentforeninger, er det vanskelig å ikke la seg rive med av campus Ringerikes levende studentmiljø. Her kan du bli siviløkonom, markedsfører og IT-spesialist. Du kan ta et av våre jusstudier, bygge på med en master og bli jurist.

Drammen

I Drammen studerer du på en moderne campus som ligger i sentrum av byen. Du blir del av et voksende studentmiljø i en storby som har omtrent alt det unge mennesker er ute etter. Her kan du bli lærer, barnehagelærer, sykepleier, radiograf og statsviter. Du kan også studere økonomi og ledelse, menneskerettigheter og visuell kommunikasjon.

Vestfold

Tett på flere av Vestfolds historiske vikinggraver finner du en høyst levende og moderne campus, kjent for sitt inkluderende studentmiljø. Her har vi studier som fører til jobb som skipsoffiser, lærer, barnehagelærer, sykepleier, økonom eller ingeniør. Du kan også studere IT, historie, sosiologi, idrett, ernæring, språk, musikk og maritime fag.