Studier Finn studier Videreutdanning Søknad og opptak Studie- og emneplaner Utveksling til utlandet Praksis Vi hjelper deg med studievalget Studiestart Utdanning med lønn Studentliv Livet som student Bolig og velferd Muligheter under studiene Tilrettelegging og studentstøtte Forskning Forskningsgrupper og senter Barnehage, skole og høyere utdanning Friluftsliv, idrett og kroppsøving Helse og velferd Humanistiske fag Kunstnerisk utviklingsarbeid Maritim virksomhet Natur, helse og miljø Naturvitenskap Synsvitenskap Teknologi Tradisjonskunst og praktisk- estetiske fag Økonomi, ledelse og regulering Oppdragsforskning Doktorgradsutdanning Våre ph.d.-utdanninger Ph.d.-handbok Stipendiatsiden Disputaser Doktorkreering Industriforskerskolen i komplekse systemer Strategiske forskningsområder Demokrati, samfunnsorganisering og styring Energi, klima og miljø Fremtidens helse og velferdstjenester Oppvekst, tilhørighet og livsmestring Regional verdiskapning Forskningsformidling Lørdagsuniversitetet Forskingsdagane Forskningsforedrag på bestilling Forskningstimen Prosjekter Prosjekter finansiert av Forskningsrådet Fremragende sentre EU-finansierte forsknings- og innovasjonsprosjekter Andre prosjekter Internasjonale utdanningsprosjekter Ekspertliste FoUI-eksperter Publisert forskning Om USN Organisering Organisasjonskart Leiinga Styret Råd, utval og ombod Fakultet Strategi og visjon Biblioteket IT-tjenester Brukerveiledninger Kvalitetssystemet Rutiner og arbeidsbeskrivelser Si ifra Regelverk Beredskap og krisehandsaming Campusene Ledige stillinger Kontakt oss Tilsette Presse Toppledelse Ekspertliste Samarbeid med oss Campusene favorite_border

Mine studier

  • Beklager, her gikk noe galt. Vi har problemer med favorittmarkeringer for øyeblikket.
en favorite_border Meny close

Styrk din kompetanse med videreutdanning

Ta en videreutdanning ved siden av jobb. Sjekk ut våre videreutdanninger på deltid, heltid eller på nett.

Stedsikon
Bø, Drammen, Kongsberg, Notodden, Porsgrunn, Rauland, Ringerike, Vestfold og Nettstudier
Magdalena Myrvang jobber i Kirkens bymisjon Drammen og tar videreutdanning i Human Resource Management

Du er aldri utlært

Ta neste steg i karrieren. Videreutdanning skal både gi deg mulighet til å spe på med mer og ny kunnskap, samtidig som du får fleksibilitet til å studere ved siden av hverdagen. På USN finner du en rekke fleksible kurs og studier – om du søker en bredere ledererfaring, videreutdanning innen helse- og sosialfag, fordypning i arbeidsrett eller andre fagområder.

Ser du etter muligheter for dine ansatte? Vi skreddersyr kurs og videreutdanninger for bedrifter og andre oppdragsgivere.

Sjekk dine muligheter

En fleksibel utdanning

Alle kurs og studier på USN har ulike krav, hvor noen er samlingsbaserte, andre er nettstudier mens noen har frammøteplikt. Våre studier kan også velges som enkeltemner som lar deg få full fleksibilitet til hvordan du ønsker å legge opp din studiehverdag.

Sjekk videreutdanninger som er åpne for søking nå

Noe du lurer på om videreutdanning? 

Hva er forskjell på videreutdanning og etterutdanning?

En videreutdanning er et kortere studium som gir studiepoeng, og har en avsluttende eksamen. Studiene variere fra 10 studiepoeng og opp til 120 studiepoeng. Oversikt over alle våre videreutdanninger finner du her.

En etterutdanning er kurs, seminarer og kortere studier som ikke gir studiepoeng og uten en avsluttende eksamen. Oversikt over alle våre etterutdanninger finner du her.

Når er søknadsfristen for kurset/ studiet?

Dette varierer. Sjekk studiets studietilbudsside for oppdatert informasjon. Står det «løpende opptak» betyr det at det tas opp studenter helt frem til studiestart, såsant det er ledige studieplasser. 

Hva menes med direkte opptak?

For de aller fleste studier praktiserer vi direkte opptak. Dette betyr at de som melder seg på et studium, og er kvalifiserte, får opptak til studiet så lenge det er ledige studieplasser. Vi sender ikke ut tilbud om studieplass (med noen få unntak), som studenten skal svare ja eller nei på.

Har jeg angrefrist på mottatt studieplass?

Du har 14 dagers angrefrist fra den dagen du får melding om opptak til studiet. 

Slik benytter du deg av angreretten:

keyboard_backspace Trekk søknaden eller takk nei til studie-/kursplass fra EVU-søknadsweb

Ved å benytte angreretten innen fristen, bortfaller krav om betaling av avgifter.

Unntak gjelder dersom du er påmeldt tett opptil kurs- eller studiestart og benytter angreretten etter at kurset eller studiet har startet. Da må du påregne å betale en forholdsmessig del av den undervisningstjenesten som er mottatt, jf. angrerettloven §26.

Etter angrefristens utløp er du forpliktet i henhold til våre betalingsbetingelser.

keyboard_backspace Les om angrerettloven kapittel 6

Hvor sender jeg kopi av vitnemål og attester?

Du laster inn dine dokumenter i EVU-søknadsweb der du søkte på studiet.

Hvis du søker på studier der opptakskrav er høyskoleutdanning, kan du selv hente ut egne resultater fra norske høgskoler og universitet, og dele dem med studiestedet på vitnemålsportalen

Må jeg sende inn vitnemål hvis jeg har studert ved USN tidligere?

Som hovedregel må du sende inn dokumentasjon på at du fyller opptakskravene til det studiet du søker. Har du tatt en lengre utdanning hos oss, ta kontakt med administrativ kontaktperson på studiet du søker nå, for å sjekke om du må laste inn papirer på nytt i EVU-søknadsweb.

Hvorfor koster noen studier penger?

De studiene det ikke gis støtte til via statsbudsjettet må finansieres gjennom studieavgift. 

Når skal avgiftene på studiet betales?

Avgiftene på studiet blir normalt fakturert rett før eller ved studiestart. Ved utdanninger som strekker seg over flere semester, kan deltakerprisen bli delt opp og fakturert i rater.

Hva er betalingsbetingelsene på studier og kurs med avgift

Ved påmelding til kurs og studier med avgift i EVU-web eller Søknadsweb, gjelder disse betalingsbetingelsene:

  • Alle våre kurs og studier med avgift er økonomisk bindende etter angrefristens utløp.
  • Ved avmelding etter angrefristens utløp og frem til to uker før oppstart, må du betale 20% av avgiften, begrenset oppad til kr 5 000,-.
  • Ved avmelding senere enn 2 uker før oppstart, må du betale hele avgiften for inneværende semester.
  • Ved påmelding til flere kurs- eller studier med avgift, blir du økonomisk bundet til å betale for de valgte studier, dersom du ikke benytter angreretten.
Hvor finner jeg faktura?

Faktura finner du i Studentweb, men det er først når du har mottatt «velkomstepost» at faktura er generert.  Se mer info i «velkomsteposten».

Er det frammøteplikt på studiet?

Dette varierer fra studium til studium.  Dette fremkommer i emneplanen. Der det er fremmøteplikt, kan inntil 20% fravær godkjennes. 

Hvorfor har jeg ikke fått svar på min søknad?

Vi behandler søknadene fortløpende. Vi sender deg en SMS samtidig som vi sender ut bekreftelse på epost. Har du ikke fått svar, sjekk om eposten har havnet i din «søppelepost».

Kan jeg søke støtte fra lånekassen?

Som deltidsstudent kan du søke Statens lånekasse for utdanning om lån og stipend.

keyboard_backspace Søk om lån og stipend i Statens lånekasse

Hvordan får jeg tilgang til Canvas-rommet?

Det er først når du har mottatt en «velkomstepost» fra oss, at du har blitt opprettet som student og får tilgang til Canvas-rommet.  Canvas-rommet publiseres noen dager før studiestart.

Hvorfor får jeg ikke logget meg inn i Studentweb?

Det er først når du har mottatt en «velkomstepost» fra oss, at du har blitt opprettet som student.  Dette sendes ut ca 3 uker før oppstart.

Få nyttig informasjon på e-post om