Bachelor i IT og informasjonssystemer
Bø - Heltid
Både næringslivet og offentlig sektor har stort behov for deg med kompetanse om programmering, webløsninger, informasjonssystemer og IT-forvaltning. Denne bacheloren vil åpne mange dører for deg.
-
Søk opptak fra: 01. Feb 2025
Studieinformasjon
-
Studiested: Bø -
Studienivå: Bachelor -
Progresjon: Heltid -
Oppstart: Høst 2025 -
Studieopplegg: På campus -
Studiepoeng: 180 -
Søknadsfrist: 15.04.2025 -
Søkekode: 222 449 -
Antall semester: 6 -
Undervisningsspråk: Norsk -
Antall studieplasser: 95
Hvorfor velge bachelor i IT og informasjonssystemer?
Digitalisering påvirker oss daglig både sosialt, på skole og i arbeidslivet. Den stadig raskere teknologiutviklingen vil gjøre din IT-kompetanse sterkt etterspurt i årene fremover.
Arbeidsmarkedet trenger nemlig deg som kan være med å utvikle nye løsninger med teknologi som verktøy.
Bachelor i IT og informasjonssystemer gir deg solide ferdigheter innen:
- program- og systemutvikling
- webbaserte løsninger, og
- brukerstøtte og IT-forvaltning
Hva slags jobb får du?
Studiet gjør deg godt kvalifisert til å jobbe med program- og systemutvikling, brukerstøtte og opplæring.
Med din kompetanse er mulighetene mange for spennende IT-stillinger både i det private næringsliv og i offentlig forvaltning. Noen av yrkene du kan jobbe som er:
- Programmerer
- Systemutvikler
- Databaseadministrator
- IT-konsulent
- IT-prosjektleder
- Webutvikler
- og mye mye mer.
En annen mulighet er å starte egen bedrift.
Nærhet til arbeidslivet
Som IT-student vil du gjennomføre en bacheloroppgave i tett kontakt med en oppdragsgiver fra offentlig eller privat sektor. Våre forelesere har kontakt med private og offentlige virksomheter utenfor universitetet og utvikler jevnlig løsninger for dem. Erfaringer fra slike praktiske utviklingsoppdrag brukes i undervisningssammenheng.
- Internship
help Et internship er en midlertidig ansettelse av studenter, hvor du får jobbe med relevante arbeidsoppgaver i en bedrift.
Næringsbachelor
Studenter som går 2. året på programmet har mulighet til å søke på USN Næringsbachelor ved campus Drammen. Næringsbachelor er utarbeidet sammen med USN sine partnerbedrifter i regionen, og det er i stor grad tilrettelagt med samlingsbasert undervisning i Drammen. På en næringsbachelor er du ansatt i en 50 % stilling over 2 år samtidig som du tar 3. året på bachelorprogrammet.
Dette lærer du
Studiet gir et godt fundament innenfor teknologi, og legger vekt på programmering, systemutvikling og database. Dette kombineres med kunnskap og praktiske ferdigheter om hvordan teknologien brukes i bedrifter og virksomheter. Denne tilnærmingen skaper studenter som er ettertraktet i arbeidsmarkedet og godt rustet for videre studier på masternivå.
Studiet er forskningsbasert, og dette innebærer at det legges vekt på å formidle oppdatert kunnskap innenfor et felt som endres kontinuerlig.
Du lærer om informasjonsteknologi i sin fulle bredde og kompleksitet, og virksomheters behov for informasjonssystemer. Målet er at du skal kunne utføre de fleste drifts-, utviklings, opplærings- og IT-lederoppgaver i en virksomhet.
Videre utdanningsmuligheter
Med en bachelor i IT og informasjonssystemer kvalifiserer du for masterstudium ved norske eller utenlandske institusjoner. Hos USN har du disse mastermulighetene:
Skaff deg internasjonal erfaring
Du kan ta deler av IT og informasjonssystemer i utlandet. Å studere eller ta praksis i utlandet kan gi deg mulighet til å utvide din internasjonale kompetanse, språkferdigheter, personlige egenskaper og omstillingsevne. Det kan også gjøre deg mer attraktiv på arbeidsmarkedet. Vi har avtaler med utenlandske universiteter, høyskoler og praksisinstitusjoner tilpasset ditt studium.
Studieplan
En studieplan beskriver innhold, oppbygging og organisering av et studieprogram. Til hver studieplan er det knyttet emneplaner som beskriver de enkelte emnene. Her finner du også pensumlister. Nedenfor ser du en studiemodell som viser deg hvilke emner som går i de ulike semestrene. Fra studiemodellen finner du også lenker til de ulike emneplanene.
Opptakskrav
-
Generell studiekompetanse
Poenggrenser ved forrige opptak:
Heltid
Les mer om ordinær kvote.
Heltid
Les mer om førstegangsvitnemål.