Naturfag 1, trinn 1-7 – Kompetanse for kvalitet
Naturfag 1, trinn 1-7 er for deg som vil ha faglig og fagdidaktisk grunnlag for å undervise i naturfag på 1.-7. trinn. Studiet vil gi deg kunnskaper og ferdigheter til å tilrettelegge undervisning i naturfag som fremmer elevenes begrepslæring, stimulerer nysgjerrighet, observasjonsevne, undring og refleksjon, og utvikler deres forståelse for naturfaglige sammenhenger.
-
Søk opptak fra: 01. Feb 2025
Studieinformasjon
-
Studiested: Nettstudier -
Studienivå: Videreutdanning -
Progresjon: Deltid -
Oppstart: Høst 2025 -
Studieopplegg: Nettbasert -
Studiepoeng: 30 -
Kostnader: Studieavgiften dekkes av Utdanningsdirektoratet via vikar -eller stipendordningen. Pensumlitteratur og undervisningsmateriell må deltaker eller skoleeier dekke selv. Semesteravgift kommer i tillegg. -
Søknadsfrist: 1. Mars til Udir for finansieringsordning. 15 april til USN -
Antall semester: 2 -
Undervisningsspråk: Norsk -
Antall studieplasser: 50
Slik søker du
Studiet er en del av finansieringsordning for lærere i skolen. Jobber du i skolen, kan du søke om vikar- eller stipendordning gjennom Utdanningsdirektoratet. Søknadsperioden er fra 1. februar til 1. mars.
Du kan søke selv om du ikke har finansieringsordning, men søkere som har fått innvilget dette gjennom UDIR blir prioritet i hovedopptaket.
Du må altså sende to søknader:
- Søknad til Utdanningsdirektoratet for finansiering, frist 1. mars.
- Søknad til USN for opptak til naturfag 1, åpner 1. februar med frist 15. april.
Hvorfor naturfag 1?
Naturfag 1 skal gi studenten faglig og fagdidaktisk grunnlag for å undervise i naturfag på grunnskolens 1.-7. trinn. Studiet er forankret i læreplan for grunnskolen (Kunnskapsløftet 2020).
Studiet vil gi studenten kunnskaper og ferdigheter til å tilrettelegge undervisning i naturfag som fremmer elevenes begrepslæring, stimulerer nysgjerrighet, observasjonsevne, undring og refleksjon, og utvikler deres forståelse for naturfaglige sammenhenger. Utdanningen vil dermed styrke studentens evne til å framstille naturfaget som helhetlig og med betydning for samfunnet, naturen og den enkelte elev.
Undervisning og vurderingsform
Studiet er helt nettbasert og består av to emner à 15 studiepoeng. Ett emne går i høstsemesteret, og ett går i vårsemesteret.
Studiet består av synkrone og asynkrone undervisningsformer. Synkron undervisning betyr at man følger undervisning på nett i sanntid. Det er krav om minimum 80 % fremmøte på all synkron undervisning
Asynkron undervisning betyr at studenten får tilgang til læringsressurser som skal brukes i eget arbeid, i hvert semester vil det være asynkrone perioder. Undervisningen foregår i verktøyet Zoom.
Samlingsdager 2025/2026
Studiestart onsdag 27. august kl.09.00 -12.00.
Studiet går synkront hver onsdag kl 9.00 - 12.00, bortsett fra uke 40-42 og 7-9 hvor undervisningen er asynkron. (med forbehold om endring).
Vi vil ha et digitalt klasserom i Canvas, der forelesninger og annet fagstoff blir lagt ut, og oppgaver leveres.
Studiet baserer seg på individuelt arbeid, men også på klasse- og gruppediskusjoner. Studentene forventes å delta aktivt i undervisningen og å ta ansvar for egen læring gjennom diskusjoner med studenter og faglærere, framlegg og kollokvier. I tillegg vil planlegging, gjennomføring og vurdering av aktiviteter på egen arbeidsplass være sentralt.
Studentene må ha god internett-tilgang og datautstyr som gir mulighet for kommunikasjon både ved hjelp av lyd og bilde.
Gjennom emnene jobber studenten med oppgaver som leveres i mapper. Mappene skal knytte fagkunnskap og fagdidaktikk sammen. I sluttvurderingen (eksamen) for hvert emne leveres mappene sammen med studentens refleksjoner over egen læring. Eksamen vurderes til bestått/ikke bestått.
Hvem passer utdanningen for
Dette studiet er for deg som vil undervise i naturfag i grunnskolens 1.-7. trinn, men som har lite eller ingen formell utdanning i faget.
Studietilbudet er en del av Utdanningsdirektoratets satsing på videreutdanning for lærere.
Studieplan
En studieplan beskriver innhold, oppbygging og organisering av et studieprogram. Til hver studieplan er det knyttet emneplaner som beskriver de enkelte emnene. Her finner du også pensumlister. Nedenfor ser du en studiemodell som viser deg hvilke emner som går i de ulike semestrene. Fra studiemodellen finner du også lenker til de ulike emneplanene.
Studieplan for 2025 høstStudiemodell
Opptakskrav
Godkjent lærerutdanning. Ingen andre krav til forkunnskaper.
Har du utdanning fra land utenfor Norden, må du dokumentere norsk og engelsk.
Søkere som har fått innvilget finansieringsordning igjennom UDIR blir prioritet i hovedopptaket.