Musikkstudent som spiller kornett. Han har strikkegenser og er konsentrert. Foto

Årsstudium i musikk

Vestfold - Heltid

Gi deg selv 60 studiepoeng med utøvende musikk, konserter og musikkvitenskap. Som student hos oss får du en grundig innføring i tverrfaglig musikkforskning og akademisk skriving og mye samspill innen pop, blues, latin, kor og musikk du liker å spille.

 • Søknadsfrist: Utløpt

Studieinformasjon

 • Studiested: Vestfold
 • Studienivå: Års- og halvårsstudier
 • Progresjon: Heltid
 • Oppstart: Høst 2024
 • Studieopplegg: På campus
 • Studiepoeng: 60
 • Søknadsfrist: Utløpt
 • Søkekode: 222 667
 • Antall semester: 2
 • Undervisningsspråk: Norsk
 • Antall studieplasser: 20
Vis flere keyboard_arrow_down keyboard_arrow_up

Hvorfor ta årsstudium i musikk ved USN?

Musikk er følelser og musikk er identitet. Sammen med andre musikkstudenter kan du fordype deg i utøvende musikk og musikkvitenskap. Du vil jobbe med verdensmusikk og populærmusikk fra et utøvende og musikkvitenskapelig perspektiv.

Vi legger vekt på musikalsk mangfold, og du vil lære om musikk fra ulike steder i verden, blant annet latinmusikk, afrikansk musikk, blues, norsk folkemusikk og populærmusikk. Du kan også fordype deg i musikkpedagogiske problemstillinger med særlig fokus på kulturforståelse i musikkfaget.

Som musikkstudent vil du få tilgang til to store musikkrom, to bandrom, seks øverom og et lydstudio, slik at du kan fordype deg som profesjonell musiker. Som student hos oss vil du gjøre en rekke konserter, delta i ulike samspill og jobbe med musikkvitenskapelige problemstillinger knyttet til musikk og kultur.

Musikk årsstudium er et studietilbud på campus Vestfold på Bakkenteigen. Studentmiljøet på campus er godt, og i Horten og Tønsberg er det levende musikkmiljøer som du kan bli en del av.

Flygel, trommer, keyboard og miksepult

Hva slags jobb får du?

Musikk er et tverrfaglig fagfelt som griper inn i andre fag og yrker. 

Mange tidligere studenter arbeider som:

 • musikere
 • lærere
 • lydteknikere
 • kulturkonsulenter i kommuner
 • i media og formidling
 • i musikkbutikker
 • i lokalt kulturliv
 • deltar som ressurspersoner i lokalt frivillig kulturliv

Gjennom samspill, konserter og ulike musikalske aktiviteter utvikler du dine musikalske ferdigheter og musikkvitenskapelige kunnskap.

Årsstudiet kan også innpasses i andre studier for deg som ønsker å utdanne deg videre.

Kontakt med arbeidslivet

Musikk årsstudium bidrar med musikalske innslag for USNs ulike partnere, skoler og institusjoner. Vi har konserter på ulike kulturarenaer i Vestfold og Osloområdet. Dette vil variere litt fra år til år.

Dette lærer du på årsstudium i musikk

Viktige elementer i studiet er musikalsk utøvelse og musikkvitenskap, musikalsk mangfold og verdensmusikk. Du får en innføring i musikk som forskningsfelt, og kan jobbe med musikkvitenskapelige prosjekter. Du kan fordype deg i tematikker som for eksempel musikkens politiske kraft, relasjonen mellom musikk og samfunn, musikk og kultur, musikk og helse og musikk og pedagogikk.

Samspill og konsertvirksomhet er sentralt i studiet, og du kan fordype deg gjennom utøvende prosjekter. Grunnleggende musikkteori, musikkanalyse og musikkestetikk er også en del av studiet. 

Sang og spill gjennom ulike utøvende prosjekter er manges motivasjon for å drive med musikk. I studiet har det vært bluesprosjekter, julekonserter, musikkfestival, samt et latinprosjekt som fokuserer på afrolatinske musikktradisjoner med særlig vekt på groove og rytme.

Det legges vekt på musikalsk formidling, ledelse av aktiviteter og konserter som det endelige målet. Du får trening i å synge og spille som solist foran andre. Alle prøver seg som akkompagnatører og deltakere i ulike band og ensembler.

Videre utdanningsmuligheter

Musikk årsstudium gir deg studiepoeng som kan innpasses i en bachelorgrad eller mastergrad i musikkvitenskap eller musikkpedagogikk eller som en integrert del av andre studier. Årsstudiet kan også innpasses i lærerutdanningene ved USN og du kan gjennomføre utdanningen på kortere tid. 

Med lærerutdanning gir studiet grunnlag for å undervise i musikk i grunnskolen. Du kan også gå videre på bluesstudiet på Notodden og på bachelor i folkemusikk i Rauland. Da vil dette årsstudiet gjelde som det andre året i bachelorutdanningen.

Med 180 studiepoeng i musikk kan du ta PPU og blir lærer for 5.-13. klasse. Universitetene i Agder og i Oslo har musikkutdanning på master og ph.d.-nivå.

Årsstudiet kan innpasses i lærerutdanningene ved USN og du kan gjennomføre utdanningen på kortere tid. Du må oppfylle opptakskravet til våre lærerutdanninger.

Studieplan

En studieplan beskriver innhold, oppbygging og organisering av et studieprogram. Til hver studieplan er det knyttet emneplaner som beskriver de enkelte emnene. Her finner du også pensumlister. Nedenfor ser du en studiemodell som viser deg hvilke emner som går i de ulike semestrene. Fra studiemodellen finner du også lenker til de ulike emneplanene.

Studieplan for 2024 høst

Opptakskrav

 • Generell studiekompetanse

  Generell studiekompetanse

Poenggrenser ved forrige opptak:

Alle
Ordinær kvote
Heltid
Alle søkere konkurrerer i ordinær kvote. I denne kvoten konkurrerer du med konkurransepoengene dine.
Les mer om ordinær kvote.
Alle
Førstegangsvitnemål
Heltid
Du konkurrerer i kvoten for førstegangsvitnemål dersom du ikke fyller mer enn 21 år i året du søker opptak og...
Les mer om førstegangsvitnemål.