Håndverk og design - Tre og metall

Årsstudium i kunst og håndverk

Notodden - Heltid

Hvordan kan en leirklump bli til et kunstverk, og et tøystykke til en kreasjon? I dette studiet får du utviklet dine evner innen problemløsning og originalitet.

 • Søknadsfrist: Utløpt

Studieinformasjon

 • Studiested: Notodden
 • Studienivå: Års- og halvårsstudier
 • Progresjon: Heltid
 • Oppstart: Ikke fastsatt
 • Studieopplegg: På campus
 • Studiepoeng: 60
 • Søknadsfrist: Utløpt
 • Søkekode: 222 630
 • Antall semester: 2
 • Undervisningsspråk: Norsk
Vis flere keyboard_arrow_down keyboard_arrow_up

Hvorfor kunst og håndverk?

Liker du å arbeide kreativt og ønsker du å inspirere barn og unge til det samme? Lurer du på hvordan det er å undervise i kunst og håndverk i grunnskolen? Få et innblikk i lærerrollen og eksperimenter med ditt eget uttrykk!

Ferdigheter i farge, form og komposisjon har gitt oss fantasifulle malerier, uttrykksfulle klær, spennende arkitektur og nyskapende møbler – rett og slett en rikere kultur! Er du nysgjerrig på europeisk kunst, arkitektur, håndverk og design? Her lærer du om spennende stilperioder fra antikken til vår tid, og du blir kjent med ulike teknikker, redskaper og materialer.

Kontakt med arbeidslivet

I studiet får du fagpraksis i grunnskolen og en obligatorisk observasjonsuke i høstsemesteret. Det er også ti halve dager med punktpraksis med faglærere i kulturskole eller galeri.

Dette lærer du

Du vil lære å anvende teorier i form, farge og komposisjon til å vurdere eget og andres skapende arbeid. Du vil også få kunnskap om kunst og formkultur, i tillegg til erfaring med forsøks- og utviklingsarbeid i fagfeltet.

I studiet får du grunnleggende kompetanse i design, kunst, visuell kommunikasjon og arkitektur, og evne til selvstendig problemformulering og problemløsing. Du vil også lære å anvende kreative prosesser i problemløsning, produktutvikling og estetisk skapende arbeid.

Videre utdanningsmuligheter

Du kan ta studiet som en del av grunnskolelærerutdanningen eller bachelorgraden din. Sammen med annen utdanning kan studiet kvalifisere til master i design, kunst og håndverk.

Studiet undervises på campus Notodden, der du kan ta del i en aktiv, variert og inkluderende studiehverdag.

Ragnhild Olsen på campus Notodden

På Notodden er det enkelt å stortrives som student

Blant vakker natur og historisk grunn finner du campus Notodden og et imøtekommende studentmiljø. – Er du glad i en variert hverdag med mye liv og røre, er dette studiestedet for deg, sier Notodden-student Ragnhild.

Studieplan

En studieplan beskriver innhold, oppbygging og organisering av et studieprogram. Til hver studieplan er det knyttet emneplaner som beskriver de enkelte emnene. Her finner du også pensumlister. Nedenfor ser du en studiemodell som viser deg hvilke emner som går i de ulike semestrene. Fra studiemodellen finner du også lenker til de ulike emneplanene.

Studieplan for 2023 høst

Tilleggskrav

Studiet krever politiattest, og har krav til medisinsk testing hvis du har vært sammenhengende i 3 måneder i enkelte land. Dette dokumenteres ved studiestart.

Opptakskrav

 • Generell studiekompetanse

  Generell studiekompetanse

Poenggrenser ved forrige opptak:

Alle
Ordinær kvote
Heltid
Alle søkere konkurrerer i ordinær kvote. I denne kvoten konkurrerer du med konkurransepoengene dine.
Les mer om ordinær kvote.
Alle
Førstegangsvitnemål
Heltid
Du konkurrerer i kvoten for førstegangsvitnemål dersom du ikke fyller mer enn 21 år i året du søker opptak og...
Les mer om førstegangsvitnemål.

Har du spørsmål?