USNexpo Porsgrunn 2024

28. mai arrangerer vi USNexpo ved campus Porsgrunn. Velkommen til en innholdsrik dag med spennende teknologi og nye oppfinnelser signert ingeniørstudentene våre. On May 28 we will arrange USNexpo at the Porsgrunn campus. Welcome to an eventful day with exciting technology and new inventions developed by our bachelor, master, and PhD students.

Denne dagen får publikum og bedrifter oppleve skaperglede og ingeniørkunst på høyt nivå. Ingeniørstudentene presenterer nye veier til smart og samfunnsnyttig bruk av teknologi gjennom bachelor- og masteroppgavene sine. 

Du kan også bli med å stemme frem beste bachelorprosjekt som får tildelt Publikumsprisen 2024. For studentene ved  ingeniørutdanningen på USN er USNexpo årets største begivenhet hvor de får vist frem resultatene av intenst, kreativt og faglig arbeid. Studentene jobber med prosjektene gjennom hele vårsemesteret, som regel i samarbeid med en bedrift. De tar i bruk kunnskaper og ferdigheter fra hele studietiden og løser realistiske problemstillinger.

Den populære teknologimessen er også en viktig møteplass mellom regionens næringsliv og studentene. En gyllen mulighet til å rekruttere engasjerte og dyktige ingeniører som er klare for å tre ut i arbeidslivet.

 

Program

Kl. 10.00 -  Åpning av messen i Glassgata

Kl. 10.15 - 14.00 - Expo utstilling på campus. Studentene har stand og posters

 

Publikum kan stemme på sin favoritt, både av bachelorgrupper og masterstudenter, i løpet av dagen. Vinner av publikumsprisene vil bli offentliggjort på avslutningsseremonien for avgangsstudentene.
 

Prosjektpresentasjoner

Det er fremdeles litt tidlig å presentere årets studentprosjekter, vi har lar derfor prosjektene fra 2023 bli liggende litt til. Vårens prosjekter og oppgaver blir lagt ut noe senere denne våren.

Studentene har laget en kort beskrivelse av sitt prosjekt, og under her finner du noen smakebiter på ulike prosjekter denne våren.

Velkommen - ta en kikk. Her er det noe for enhver smak.

 

Bachelorprogram

Ren energi og prosessdesign

Kjemiingeniøren kan gi et viktig bidrag inn i det grønne skiftet. Denne utdanningen gir deg kunnskap om fornybar energi og energieffektive industriprosesser. Du lærer om effektiv, klimavennlig og bærekraftig bruk av energi.

Studiet gir deg innføring i kjemisk prosessteknologi og du får kunnskaper og ferdigheter i design, drift og kostnadsestimering av energieffektive industriprosesser og fornybare energiprosesser som sol, vind og bioenergisystemer.

Du får også kunnskap om hvordan reduserer CO2-utslipp og hvordan fange, transportere og lagre CO2. Alt dette gjør at du kan jobbe med f.eks. prosessutvikling, produktutvikling, energieffektivisering, miljøvern, vannrensing og klimautfordringer. Du kan jobbe både i landbasert industri, offshoreindustrien eller i konsulent- og rådgivningsvirksomhet.

Les mer om studiet

 

Gruppe Studenter Prosjekttittel Samarbeidspartner
K6-2-23

Oliver Numme

Sebastian Larsen

Eivind Trasti

Grønn produksjon av dimetyleter (DME)
Indirekte konvertering av syntesegass fra biomasse
 
       
       
Maskinteknisk design

Lurer du noen gang på hvilke mekanismer som settes i gang når en bilmotor starter, eller hvordan det beste snowboardet designes? Med en utdanning innen Konstruksjonsteknikk vil du forstå prosessene som ligger bak. Du vil også kunne være med på bygge nye maskiner som vil gjøre industrien mer effektiv og hjelpe mennesker med å skape et bærekraftig samfunn.

En maskiningeniør kalles ofte for en all-round ingeniør og har en svært sentral rolle i det moderne samfunnet. En dyktig maskiningeniør er kunnskapsrik, kreativ, har samarbeidsevner og er i tillegg praktisk orientert. Høre det spennende ut?

Les mer om studiet

 

Gruppe Studenter Prosjekttittel Samarbeidspartner
       
       
       
       
       
       
       
Informatikk og automatisering

Som elektroingeniør bidrar du med kunnskap vårt høyteknologiske samfunn er helt avhengig av. For å kunne løse klimautfordringer er vi helt avhengig av nye metoder for bruk og regulering av elektrisitet.

Informatikk og automatisering er for deg som liker å programmere (eller har lyst til å lære deg det) og kanskje ønsker en karriere som dataingeniør. Samtidig synes du kanskje det er spennede med automatiseringssystemer og øsnker en litt bredere plattform å stå på. Her har du litt av begge, du lærer å utvikle programvare og automatiseringsløsninger som effektiviserer industrielle prosesser og kommunikasjon.

Les mer om studiet

 

Gruppe Studenter Prosjekttittel Samarbeidspartner
       
IA6 - 23

Simen Klevengen

Daniel Eidsheim

Tobias Günther

Utvikling av administrasjonsportal for køsystemer basert på NATS Egde

EK/IA6-2-23

 

Charlotte H. Lindrum

Tobias Prestvik

Anneline H.. Tangen

Prosjektering og regulering av gassoverføringsanlegg ved Eramet Porsgrunn Eramet
IA6-4-23

Justinas Lapenas

Ole Magnus Jensen

Rada Vasilic

 

Oppgradering av To-tankriggen og implementering av DeltaV Emerson
IA6-5-23

Edwin Telle

Peter Nylund

Torbjørn Djupvik

Utvikling av skyarkitektur og infrastruktur for industrielle IoT-enheter Granitor
IA6-1-23

Rino Mikkelsen

Marius Solli Jensen

Fredrik Pedersen Monsen

Odin Melås

Strømeffektiv styring av høydebasseng ControlPartner
       
       
       
       
Elkraftteknikk

Som elektroingeniør vil du lære hvordan bruk av elektrisitet kan bli mer effektivt ved hjelp av automatisert styring og regulering. Ved å analysere data om hvordan vi bruker elektrisitet i hverdagen og ved å programmere nye løsninger kan vi utvikle og innføre nye og bærekraftige løsninger for samfunnet.

På Elkraftteknikk lærer du om SmartGrid, el-sikkerhet og hva som skal til for at samfunnet til enhver tid skal ha tilgang på nok elektrisitet.

Uten elektrisitet stopper samfunnet. Så enkelt er det. Samtidig blir kraftproduksjonen grønnere. Solenergi blir stadig rimeligere ta i bruk, og mange produserer nå strøm selv hjemme. Selve transporten av energi skal også bli mer effektiv. Det er utfordrende, for hvordan unngår vi energitap under transport av energi?

Les mer om studiet

 

Gruppe Studenter Prosjekttittel Samarbeidspartner
       
EK6-1-23

Henrik A. Nystad

Mats Frerik V. Thunem

Sander Marko Kruse

Simon Allan Hailey

 

Mulighetsstudie for pumpedrift på Fjone kraftverk Skagerak Energi
EK6-3-23

Nicholas Sølversen

Tummas Joensen

Jostein Kolle

Kristiane Sannes

Testing av lastbrytere i mellomspenningsanlegg ABB
EK6-4-23

Anders Riise

Chris Johansen

Sondre Kåsa Gautefald

Bærekraftig effektbudsjett - overdimensjonerte fordelingstransformatorere Norconsult
EK6-5-23

Jens Bengt Dyran

Farhan Syed

Optimalisering av vern i regionalnettet Lede
       
SB6-2-23

Nathaniel Kittilsen Aale

Kristoffer Friberg

Ariel Svalland

Martin Simonsen

Lars Kristian Fredriksen

Markedets mest lønnsomme solcelleanlegg Sol Konsult SB
       
Byggdesign/Plan- og infrastruktur

Byggingeniøren er sentral i omstilling til et mer bærekraftig samfunn og for å redusere skader på miljøet, mennesker og klima. Ingeniører trengs til å jobbe med store utbygginger av vei og bane, velge materialer og løsninger for bærekraftige bygg, oppgradere gamle bygninger, fornye og bygge ut vannforsyninger og avløpssystemer, samt lede byggeprosjekter i alle størrelser og stadier.

Du kan velge mellom to retninger:

Konstruksjon og byggdesign ser nærmere på hvordan vi kan planlegge og bygge alle de byggene vi trenger, uten store miljøbelastninger og med tanke på hell levetiden til bygget. Du lærer om byggingeniørens rolle i designet av en bygning, fra start til ferdig bygg. Dette vil si å utforme bærende konstruksjoner på en slik måte at brukernes krav til bygget, samfunnets krav og føringer til miljøbelastning og utbyggers økonomiske hensyn blir ivaretatt gjennom hele prosessen.

Plan og infrastruktur får du kunnskapen du trenger for å planlegge, bygge og utvikle omgivelsene samfunnet vårt trenger. Alt fra boliger og næringsbygg til vei, bane, vann og avløp. Hvilke veier bør vi bygge hvor, og hvordan skal de bygges? Hvordan sikrer vi trygt og godt vann i kranen og hvordan skal vi unngå flomskader når regnet blir kraftigere?

Les mer om studiet

 

Gruppe Studenter Prosjekttittel Samarbeidspartner
       
BY6-2-23

Hans Georg S. Nilsen

Ferdinand Skreosen

Patrick Hermann

Torgeir Slettedal

Morgendagens bæresystemer Pro consult

BY6-4-23

Jonas Viken

Jørgen Werge

Rikke Grave

Trygve Nyborg

Ny gjenvinningsstasjon på Rødmyr - tryggere, grønnere og mer effektiv

Renovasjon Grenland

NECO

BY6-6-23

Christer h. Carlsebn

Henriette K. Skov

Maria V. Bjørnøy

Nina Ngguyen

Sonja Birgitte Slettebø

Towe Sille Kristiansen

Prosjektering av bærekraftig hyttefelt i Tuddal Prosjektil Sør AS
BY6-7-23

Johanne Gustavsen

 

Bruk av mobilt sorteringsverk for å nå morgendagens klimakrav Baneservice
BY6-8-23

Jonas Angell-Peterse

Amund Grude

Mahdi Mohammed

Planutvikling og beredskapsruter for området rundt drikkevannsmagasin Mokollen  
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       

Masterprogram

Klikk på prosjekttittel for å få en kort presentasjon av det aktuelle prosjektet.

Ph.d.-program

 

Samarbeidspartnere

Logo for samarbeidspartnere til USNexpo Porsgrunn 2021