
Master of Science in Systems Engineering (industrimaster)
Lær om tverrfaglig teknologiutvikling og led industrien i det grønne skiftet. Systems Engineering er det ultimate verktøyet for å skape konkurransedyktige produkter, systemer og tjenester. Industrimasteren gir deg en unik mulighet til å jobbe i en attraktiv bedrift samtidig som du studerer.
-
Søknadsfrist: Utløpt
Master of Science in Systems Engineering (industrimaster)
Du søker nå:
Industrimaster
Kongsberg
Deltid
Lurt å ha klart før du går videre:
- Søkekode: 7113
Kopier koden så det blir lettere å finne igjen studiet i neste steg. Koden er kopiert
Studieinformasjon
-
Studiested: Kongsberg -
Studienivå: Master -
Progresjon: Deltid -
Oppstart: Høst 2025 -
Studieopplegg: Samlingsbasert -
Studiepoeng: 120 -
Søknadsfrist: Utløpt -
Søkekode: 7113 -
Antall semester: 6 -
Undervisningsspråk: Engelsk -
Antall studieplasser: 25
Hvorfor industrimaster i Systems Engineering?
Systems Engineering er en anerkjent metode for å utvikle systemer innen romfart, maritim, helse, energi, kommunikasjon og produksjon. En mastergrad i Systems Engineering kvalifiserer og ruster deg til å lede og innovere i utviklingen av komplekse produkter, systemer og tjenester.
Dette programmet er utviklet for deg som nettopp har fullført en bachelorgrad og ikke er i jobb. Du vil ha en midlertidig betalt deltidsjobb i en bedrift, parallelt med studiene.
Dette studiet er det opprinnelige industrimasterstudiet, og som har fått nasjonal pris for kvalitet og innovasjon i utdanning. Det har også vært en av teknologipilotene til NHO, som bruker modellen som eksempel på beste praksis.
«We have used your programmes as shining examples wherever we go – and told people to look to USN. And we certainly hope many will follow your example»
Rune Foshaug, avdelingsdirektør Kompetanse og innovasjon i NHO
Masterstudiet er beregnet på deg som har fullført bachelorstudiet og ikke startet i en jobb. For deg som allerede jobber som ingeniør, kan du velge å ta Systems Engineering på deltid eller enkeltkurs i Systems Engineering.
Hva er Systems Engineering?
System Engineering-perspektivet er basert på systemtenkning, der et system betraktes som en kombinasjon av systemelementer. Systemtenkning skjer gjennom oppdagelser, læring, diagnostisering og dialog som fører til at man kan sanse, modellere og snakke om den virkelige verden for bedre å forstå, definere og arbeide med systemer.
En systemtenker vet hvordan systemer passer inn i en større sammenheng i hverdagen, hvordan de oppfører seg, og hvordan de kan håndteres.
Hva slags jobb får du?
Etter å ha fullført programmet, er døren åpen for en spennende karriere med mange valgmuligheter. Omfattende arbeidserfaring i kombinasjon med en tverrfaglig mastergradsutdanning gjør deg svært ettertraktet av arbeidsgivere i en rekke ulike bransjer.
Det å være delvis ansatt i en industri mens du studerer gir deg en større mulighet for å få en god jobb etter fullført utdannelse. Du vil være kvalifisert for tekniske og lederstillinger på tvers av bransjer, inkludert Energi, IT, romfart og forsvar, konstruksjon, maritim, helsetjenester, transport og logistikk. Mange studenter fortsetter i bedriften hvor de jobbet under studiet.
Kontakt med arbeidslivet
Industrimasterprogrammet tilbyr en unik kobling mellom arbeidsliv og akademia. Ingeniørmiljøet på campus Kongsberg har et godt rykte hos industrien og næringslivet i regionen. Vi samarbeider tett og godt med mange store og små teknologibedrifter for å sikre relevant undervisning. Mye av læringen skjer i bedriften du jobber i.
Programmet har mer enn 60 partnere over store deler av landet. Blant disse er store industrileverandører som Kongsberggruppen, TechnipFMC, Aker Solutions, Siemens, energiselskaper, entrepreneurselskaper, oppdrett, teknologiselskaper, statlige selskaper som forsvarsmateriell, dataleverandører, oppstartsselskaper og innovasjonsselskaper.
Foreleserne på Systems Engineering har lang industrierfaring, og forskergruppen på Systems Engineering (NISE) søker å utføre industrirelevant forskning i verdensklasse. Gruppen leder viktige fagfora som Kongsberg Systems Engineering Event og Systems Engineering Study Group.
Dette lærer du
Denne Industrimasteren vil gi deg en grundig forståelse av Systems Engineering, som er en helhetlig tilnærming til utvikling av komplekse systemer. Du vil lære om design, utvikling, testing og drift av systemer som består av mange forskjellige elementer.
Du vil få undervisning i systematisk tenking og metoder for å håndtere kompleksitet. Dette vil omfatte modellering og simulering, systemarkitektur, kravstyring, integrasjon av systemer og systemevaluering. Du vil lære å lage systemer som vi kan stole på, med høy kvalitet, som forandrer seg, som tar hensyn til miljø, og som bedriften din kan tjene penger på. Livssyklus og sirkulærøkonomi er andre viktige aspekter. I tillegg vil du lære om teknologiske, økonomiske og bærekraftaspekter ved å utvikle store systemer, samt lederkompetanser og prosjektstyring. Du vil også ha mulighet til å velge mellom fordypning i flere fagområder i USN og i andre universiteter både i Norge og i utlandet.
Du kan velge å spesialisere deg i et område avhengig av din faglige bakgrunn, jobben din, hva arbeidsgiveren din trenger og hva du har lyst til å jobbe med i fremtiden. Eksempler er: Systems Engineering, Subsea Engineering, Embedded Systems, Computer Science, Business and Management, Industrial Domain, og Bærekraft. Andre fordypninger ved andre høyskoler eller universiteter er også et alternativ.
Studiet er lagt opp for å gi deg den optimale læringsopplevelsen. Undervisningen er organisert som samlinger, og dette gir deg muligheten til å lære gjennom både teori og praksis. Hvert av fagene har en ukes intensiv undervisning, etterfulgt av ti uker med fokus på en prosjektoppgave. Studiet består av 4-5 intensive undervisningsuker per år. Disse ukene skjer undervisningen på campus Kongsberg, som byr på et bredt og sosialt studentliv.
Vi samarbeider med bedrifter over store deler av Norge. Dette gir en svært fleksibel ordning for deg som ønsker å bo andre steder i landet og samtidig ta masterstudiet.
Videre utdanningsmuligheter
Når du har fullført mastergraden, vil du være kvalifisert for mange teknologirettede doktorgradsstudier ved for eksempel Universitetet i Agder (UiA), Universitetet i Oslo (UiO), Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU), USN eller ved institusjoner i utlandet.
Skaff deg internasjonal erfaring
Du kan ta deler av Systems Engineering (industrimaster) i utlandet. Å studere eller ta praksis i utlandet kan gi deg mulighet til å utvide din internasjonale kompetanse, språkferdigheter, personlige egenskaper og omstillingsevne. Det kan også gjøre deg mer attraktiv på arbeidsmarkedet. Vi har avtaler med utenlandske universiteter, høyskoler og praksisinstitusjoner tilpasset ditt studium.
Hva er industrimaster?
Industrimasteren vår utvikles og gjennomføres i nært samarbeid med industrien vi utdanner for. Du studerer femti prosent og jobber femti prosent med lønn i en relevant bedrift. Bli med å ta reelle problemstillinger inn i klasserommet, og bring ny kunnskap tilbake til bedriften.
– Kombinasjonen av studier og jobb gir merverdi til både bedrift og student og skaper et sterkt fundament til deg som ingeniør.
Mathias Kartay, industrimasterstudent hos Technip FMC
Partnerbedrifter
Vi samarbeider med en rekke nasjonale og internasjonale høyteknologibedrifter hvor studentene våre jobber. Bedriftene mottar informasjon om søkerne fra oss, og velger om de vil invitere til intervjuer og starte en rekrutteringsprosess. Dersom det blir match mellom kvalifisert student og bedrift, kan studenten starte studier og samtidig jobbe i halv stilling i partnerbedriften fra midten av august og i tre år.
- AF Consult AFRY
- Aibel
- Aker BP
- Aker Solutions
- Benestad Solutions AS
- Borregaard
- Brevik Enginering
- Brudeli
- Cemit
- CLEVR
- Cognite
- Digitread
- DNV AS Veritas
- DNV Imatis
- Dresser-rand Siemens
- EFD Induction
- Eidel - Eidsvoll Electronics AS
- Esko
- Finnfjord AS
- Forsvarsmateriell FMA
- Fosstech
- GE Vingmed Ultrasound AS
- GKN Aerospace
- Glitre Energi
- Green Yard
- Gudbrandsdal Energi (Innenlandskraft)
- Hapro
- Henriksen Mekaniske
- Hitachi Energy
- HMH
- Høglund Marine Solutions AS
- Indra
- Intek
- IOT Solutions
- Jotron
- KA-group Kongsberg Automotive
- Klinger Westad
- Kongsberggruppen
- Kongsberg Defence & Aerospace
- Kongsberg Ferrotech
- Kongsberg Maritime
- KTA Naval Systems
- Layher
- MacGregor
- MH Wirth
- Moreld Apply
- Moreld Minox
- Nammo Raufoss
- NEXANS
- NOFI
- Nordic Batteries
- Norsk Titanium
- Nymo
- Optime Subsea
- Origo Solutions
- Prodtex AS
- Proxpect Drones
- Rambøll
- RedRock
- Rheinmetall
- Scandianvian Loss Adjusters
- Seltor
- Semcon
- Servi Group
- Sensovann AS
- Siemens Energy
- Simula Research Laboratory
- Sira-Kvina Kraftselskap
- TechnipFMC
- Telemark Technologies
- Tinfos
- Tomra
- Tronrud Engineering
- Wood Group
- Yeti Move
- Veas
Studieplan og emneplaner
En studieplan beskriver innhold, oppbygging og organisering av et studieprogram. Til hver studieplan er det knyttet emneplaner som beskriver de enkelte emnene. Her finner du også pensumlister. Nedenfor ser du en studiemodell som viser deg hvilke emner som går i de ulike semestrene. Fra studiemodellen finner du også lenker til de ulike emneplanene.
Studieplan for 2025 høstStudiemodell
Opptakskrav
Fullført og bestått bachelor i ingeniør- eller realfag eller tilsvarende. Andre naturvitenskapelige og/eller teknologiske bachelorgrader kan også kvalifisere, forutsatt at de inneholder minst 20 studiepoeng i matematikk og/eller statistikk eller fysikk.
Søkere med videregående utdanning fra land utenfor Norden, må dokumentere nivåkravet i engelsk.
For alle søkere, kreves også følgende:
- Søkere må være tilbudt en jobb i en relevant bedrift som passer inn i industrimasterprogrammet. USN skaffer bedriftsplasser gjennom sine partnerbedrifter. Du kan også søke med egen arbeidsplass, men for å få opptak må bedriften du jobber for inngå partneravtale med USN.
Dokumentasjonskrav for opptak til industrimaster
- Du må laste opp følgende i søknadsweb, slik at vi kan sende dokumentene dine videre til våre samarbeidspartnere før intervjurundene:
- Vitnemål eller karakterutskrift (selv om du er student ved USN)
- CV
- Åpen søknad - skriv maks 3/4 side om hvem du er og hvorfor du søker på dette programmet
- Du må også fylle ut dette nettskjemaet
Annen viktig informasjon
- Søkere uten oppholdstillatelse som gir grunnlag for varig opphold, vil ikke bli innkalt til intervju. Dette er grunnet i at studiet ikke gir studentvisum/Please note that applicants without permanent residence permit will not be considered for an interview, as the industry master doesn't qualify for a studentvisa.
Poenggrenser ved forrige opptak: