Master i helsetjenesteinnovasjon og teknologianvendelse
Bli en drivkraft for fremtidens helse- og omsorgstjenester! Vi gir deg avansert kompetanse til å lede endringsprosesser, fremme bærekraftige løsninger og utnytte teknologi for å forbedre helsetjenestene.
-
Søk opptak fra: 01. Feb 2025
Studieinformasjon
-
Studiested: Drammen -
Studienivå: Master -
Progresjon: Deltid -
Oppstart: Høst 2025 -
Studieopplegg: Nettbasert og Samlingsbasert -
Studiepoeng: 120 -
Søknadsfrist: 15.04.2025 -
Søkekode: 5125 -
Antall semester: 8 -
Undervisningsspråk: Norsk -
Antall studieplasser: 50
Hvorfor helsetjenesteinnovasjon og teknologianvendelse?
Dette masterstudiet gir deg en unik innsikt i hvordan helse- og omsorgstjenestene kan utvikles gjennom innovasjon og teknologi. Med fokus på tjenesteinnovasjon, bærekraft og etisk anvendelse av helseteknologi, lærer du å håndtere komplekse utfordringer og drive frem løsninger som møter dagens og fremtidens behov.
Studiet kombinerer teori og praksis, med emner som dekker alt fra systematiske endringsprosesser til teknologiimplementering. Gjennom tverrfaglig samarbeid og vitenskapelig fordypning får du både bredde- og dybdekunnskap, samtidig som du utvikler ferdigheter til å analysere, kritisk vurdere og formidle kunnskap som endrer måten helsetjenester leveres på.
Hva slags jobb får du?
Med en master i helsetjenesteinnovasjon og teknologianvendelse er du kvalifisert for sentrale roller innen helse- og omsorgssektoren. Du kan jobbe som prosjektleder, fagrådgiver, konsulent i innovasjonsprosesser, eller spesialist innen tjenestedesign. Våre undersøkelser viser at denne kompetansen er etterspurt i arbeidsmarkedet.
Kontakt med arbeidslivet
Studiet gir deg tett kontakt med arbeidslivet gjennom erfarne forelesere fra både helse- og omsorgssektoren og teknologibransjen. Disse bringer med seg innsikt i reelle utfordringer og løsninger, og kobler teori til praksis fra ulike fagområder. Du får en unik forståelse for hvordan faglige og teknologiske innovasjoner kan anvendes i helse- og omsorgstjenestene.
I tillegg er det fokus på prosjektoppgaver som ofte tar utgangspunkt i virkelige problemstillinger fra arbeidslivet. Dette gir deg verdifull erfaring med å løse praktiske utfordringer, samtidig som du bygger nettverk med fagpersoner og ledere i sektoren. Samarbeid med ulike aktører sikrer at studiet er relevant for dagens og fremtidens arbeidsmarked.
Dette lærer du
Studiet gir deg avansert kunnskap om hvordan helse- og omsorgstjenester kan utvikles gjennom tjenesteinnovasjon og bruk av teknologi. Du lærer å analysere komplekse systemer, forstå tverrfaglige perspektiver, og håndtere juridiske og etiske spørsmål knyttet til endringsarbeid. Gjennom teoretiske og praktiske tilnærminger utvikler du ferdigheter som gjør deg i stand til å drive kunnskapsbaserte forbedringsprosesser i helsesektoren.
Gjennom en kombinasjon av emner som vitenskapsteori og metode, og valgfrie fordypninger kan du skreddersy din kompetanse etter egne interesser, og behov i arbeidsmarkedet. Enkelte emner gir en felles faglig plattform, mens andre setter søkelys på tjenesteinnovasjon på både system- og individnivå. Dette balanserer bredde- og dybdekunnskap innen helsetjenesteinnovasjon.
Masteroppgaven gir deg muligheten til å fordype deg i et tema du brenner for, hvor du får erfaring med å gjennomføre forsknings- eller utviklingsprosjekter. Gjennom hele studiet benyttes aktive læringsmetoder og digitale løsninger som legger til rette for fleksibilitet, slik at du kan kombinere studiet med arbeid. Studiet forbereder deg til å møte fremtidens utfordringer som en innovativ endringsagent.
Videre utdanningsmuligheter
Etter å ha fullført master i helsetjenesteinnovasjon og teknologianvendelse kan du søke opptak til doktorgradsstudier, for eksempel ph.d.-programmet i person, helse og samfunn.
Studieplan
En studieplan beskriver innhold, oppbygging og organisering av et studieprogram. Til hver studieplan er det knyttet emneplaner som beskriver de enkelte emnene. Her finner du også pensumlister. Nedenfor ser du en studiemodell som viser deg hvilke emner som går i de ulike semestrene. Fra studiemodellen finner du også lenker til de ulike emneplanene.
Studieplan for 2025 høstStudiemodell
Opptakskrav
Fullført og bestått bachelorgrad eller tilsvarende med minimum 80 studiepoeng innen helse, innovasjon, helseteknologi eller andre relevante fagområder.
Relevante fagområder kan være økonomi, lærer/pedagogikk, entreprenørskap, ledelse, IT, teknologi, logistikk eller samfunnsvitenskap og humaniora.
Krav til minimum gjennomsnittskarakter C.
Jfr. forskrift om opptak ved Universitetet i Sørøst-Norge § 18 kan universitetet fastsette kvoter og kriterier for kvoteordninger ved opptak til studier. I master i helsetjenesteinnovasjon og teknologianvendelse forbeholdes 3 studieplasser til søkere med radiogifaglig bakgrunn (bachelor i radiografi). Søkere til de tre plassene rangeres ut fra karakter. Kandidatene som ikke når gjennom i sin søknad om kvoterte plasser går inn i den ordinære søkermassen for studiet for øvrig og rangeres på lik linje med øvrige søkere.