Arbeid med bøker og datamaskin

Årsstudium i skriving og formidling

Lær deg å formidle! Gjør et faglig innhold forståelig og engasjerende for publikum. Du lærer å forfatte, oversette og redigere tekster. Du tilegner deg evne til kritisk refleksjon og god bruk av KI i tekstsammenheng.

  • Søknadsfrist: Utløpt
keyboard_backspace Tilbake

Årsstudium i skriving og formidling

Du søker nå:

Vestfold
Heltid

Lurt å ha klart før du går videre:

  • Søkekode: 222 088 Kopier koden så det blir lettere å finne igjen studiet i neste steg. Koden er kopiert

Studieinformasjon

  • Studiested: Vestfold
  • Studienivå: Års- og halvårsstudier
  • Progresjon: Heltid
  • Oppstart: Høst 2025
  • Studieopplegg: På campus
  • Studiepoeng: 60
  • Søknadsfrist: Utløpt
  • Søkekode: 222 088
  • Antall semester: 2
  • Undervisningsspråk: Norsk
  • Antall studieplasser: 20
Vis flere keyboard_arrow_down keyboard_arrow_up

Hvorfor skriving og formidling?

Årsstudium i skriving og formidling gir deg anledning til å utvikle deg som formidler av faglig innhold for ulike målgrupper. Det handler om evne til å forstå, analysere og forfatte fagtekster, men også om å anvende språk og stemme hensiktsmessig og godt.

Du tilegner deg kunnskap om en rekke teksttyper og sakprosasjangre. Du utvikler håndverket ditt som tekstforfatter, oversetter, formidler og skribent. Formidlingsevne basert på forståelse, tekstkompetanse og god bruk av KI er etterspurt i dagens medievirkelighet.

Hva slags jobb får du?

Formidlingsevne er etterspurt i en rekke yrkessammenhenger og samfunnssektorer, særlig innenfor kultur, litteratur, humaniora og forskning. Kompetansen din vil være relevant innen alle former for faglig tekst- og innholdsproduksjon.

Dette lærer du

Formidling og tekst- og språkarbeid en sentral del av oppgaven til offentlige og private virksomheter, for eksempel bibliotek, kulturinstitusjoner, museer, språk- og oversettelsestjenester og forlag.

Et årsstudium i skriving og formidling gir deg mulighet til å utvikle håndverket ditt som skribent, tekstforfatter og formidler av faglig innhold for ulike målgrupper og i ulike sjangre.

Du lærer å forstå, analysere, forfatte, redigere, formidle og oversette sakprosa- og fagtekster og kommunisere hensiktsmessig i et stadig mer mangfoldig språklig, kulturelt og tekstlig landskap i rivende teknologisk utvikling. Tekst og sjanger blir studert i historisk og samtidig perspektiv, og studiets teorier gir anledning til refleksjon over grunnleggende sammenhenger mellom tekst, språk og kultur.  

Studiet legger vekt på praktisk skrive- og oversettelsesarbeid. Som student får du anledning til å oversette mellom studiets to hovedspråk, engelsk og norsk. Du får innsikt i fagfeltet interkulturell kommunikasjon, for å kunne kommunisere på tvers av språk og uavhengig av kulturell bakgrunn. Du øver seg i å utforme og utvikle egne og andres tekster, også digitale og multimodale – sammen med andre.

Videre utdanningsmuligheter

Et årsstudium i skriving i formidling kan inngå i en bachelor i språk og formidling, som igjen kvalifiserer videre til master i språkdidaktikk  eller master i kulturstudier ved USN. Det finnes også en rekke andre masterprogrammer i litteratur- og språkfag ved andre universiteter i Norge og i utlandet.

Studieplan og emneplaner

En studieplan beskriver innhold, oppbygging og organisering av et studieprogram. Til hver studieplan er det knyttet emneplaner som beskriver de enkelte emnene. Her finner du også pensumlister. Nedenfor ser du en studiemodell som viser deg hvilke emner som går i de ulike semestrene. Fra studiemodellen finner du også lenker til de ulike emneplanene.

Studieplan for 2025 høst

Studiemodell

Opptakskrav

  • Generell studiekompetanse

    Generell studiekompetanse

Har du spørsmål?